nieuws

Meter Bose bepaalt verstaanbaarheid

bouwbreed

edam – Iedereen kan met de draagbare meters DSP2 en DASP30 van Bose de verstaanbaarheid van gesproken woord meten. De DSP2 meet verstaanbaarheid en geluidsdruk. Voor de meting wordt een rest-CD afgespeeld. De meter wordt op oorhoogte gehouden en analyseert in 15 seconden de locatie. Het afleesscherm geeft de mate van verstaanbaarheid weer. Een computer […]

edam – Iedereen kan met de draagbare meters DSP2 en DASP30 van Bose de verstaanbaarheid van gesproken woord meten.

De DSP2 meet verstaanbaarheid en geluidsdruk. Voor de meting wordt een rest-CD afgespeeld. De meter wordt op oorhoogte gehouden en analyseert in 15 seconden de locatie. Het afleesscherm geeft de mate van verstaanbaarheid weer. Een computer kan de verstaanbaarheid berekenen op momenten waarop minder omgevingsgeluid klinkt dan op andere momenten.

Op dezelfde manier meet de DSP30 de verstaanbaarheid van gesproken woord. Met een Windows-interface analyseert het apparaat het audiospectrum. Bose levert er diverse uitbreidingen voor met opties als vervormingsanalyse, impedantiemeting en tijdmetingen voor de echo in ruimten.

Reageer op dit artikel