nieuws

Martini Ziekenhuis Groningen vernieuwt

bouwbreed

groningen – Vrijdag is het startsein gegeven voor het nieuwe Martini Ziekenhuis in Groningen. Van het bestaande stervormige gebouw (45.000 vierkante meter) wordt 25.000 vierkante meter verbouwd. Daarnaast vindt 55.000 vierkante meter uitbreiding plaats. De nieuwbouw verrijst naast het bestaande gebouw en omvat twee gelijkvormige multifunctionele bouwblokken, waarbij het idee is om de afdelingen als […]

groningen – Vrijdag is het startsein gegeven voor het nieuwe Martini Ziekenhuis in Groningen. Van het bestaande stervormige gebouw (45.000 vierkante meter) wordt 25.000 vierkante meter verbouwd. Daarnaast vindt 55.000 vierkante meter uitbreiding plaats.

De nieuwbouw verrijst naast het bestaande gebouw en omvat twee gelijkvormige multifunctionele bouwblokken, waarbij het idee is om de afdelingen als een ketting aan elkaar te schakelen. Bij de uitbreiding heeft het ziekenhuis gekozen voor het industrieel, flexibel en demontabel bouwen. Op termijn kan plaatselijk circa 10 procent extra worden toegevoegd zonder ingrijpende constructieve aanpassingen. Het ontwerp is afkomstig van Burger Grunstra Architecten Adviseurs uit Alkmaar.

De aanbestedingsprocedure is nog niet afgerond. In de loop van volgende maand zal bekend zijn wie het werk gaat uitvoeren. De oplevering staat gepland in 2007.

Reageer op dit artikel