nieuws

Kopenhagen bouwt Nederlands ontwerp

bouwbreed

kopenhagen – Drie vastgoedmaatschappijen ontwikkelen aan het zuidelijke havenfront van de Deense hoofdstad Kopenhagen een woongebied met 1000 woningen en bedrijfsgebouwen (winkels en kantoren). Een masterplan van de Nederlandse architect Sjoerd Soeters vormt de basis. Opdrachtgevers zijn de gemeente en het havenbedrijf van de stad. Volgens het college van B en W moet de aanpak […]

kopenhagen – Drie vastgoedmaatschappijen ontwikkelen aan het zuidelijke havenfront van de Deense hoofdstad Kopenhagen een woongebied met 1000 woningen en bedrijfsgebouwen (winkels en kantoren). Een masterplan van de Nederlandse architect Sjoerd Soeters vormt de basis.

Opdrachtgevers zijn de gemeente en het havenbedrijf van de stad. Volgens het college van B en W moet de aanpak resulteren in een stadsdeel naar Nederlands voorbeeld; met grachten. Het contact met het water wordt er optimaal benut.

Op termijn worden in de aangrenzende gebieden diverse projecten ontwikkeld, zodat in totaal aan het zuidelijk havenfront 5000 nieuwe woningen worden gerealiseerd. De projectontwikkelaars die de door Soeters op de tekentafel ingerichte grond hebben gekocht zijn JM Danmark, de Sjaelsøgroep en Nordicom. In totaal gaat het om een areaal van 13,5 hectare. De detailplanning is geleverd door het Deense architectenbureau Arkitema.

Reageer op dit artikel