nieuws

Kans op doorstart failliete installateur Hummel groot

bouwbreed Premium

emmen – Hummel Elektrotechniek in Emmen is failliet. Na een financieel rampjaar in 2001, een matig 2002 en de economische malaise in 2003 heeft de bank de kraan dichtgedraaid.

De kans op een doorstart van het bedrijf in afgeslankte vorm is groot. Directeur J. Hummel verwacht dat 35 van de 53 mensen bij het installatiebedrijf werkzaam kunnen blijven.

De problemen begonnen in 2001 toen Hummel aan een aantal grote tunnelprojecten in West-Nederland werkte. “Dat liep uit op een fiasco”, aldus Hummel. “Tunnelbouw was voor ons een leerschool en wij waren met drie leerscholen tegelijk bezig. Bovendien konden wij moeilijk aan goed personeel komen.” In 2002 wist het bedrijf weer een klein plusje in de omzet te realiseren. “Maar 2003 was door de malaise in de bouw ook niet overweldigend. We hadden een overschot aan personeel en moesten mensen uitlenen onder de kostprijs.

De gesprekken voor een doorstart zijn in volle gang. “De bank ziet openingen en aandeelhouders zijn bereid om eigen vermogen in het nieuwe bedrijf te steken.”

Hummel blijft zich na een eventuele doorstart net als nu richten op woningbouw, utiliteitsbouw, beveiliging, telematica, panelenbouw en inspectie richten.

Reageer op dit artikel