nieuws

Janssen de Jong wapent zich tegen koopgrage concurrenten

bouwbreed Premium

son en breugel – Het management van Janssen de Jong heeft zijn belang in het bouwbedrijf verdubbeld tot 75 procent. Daarmee kan de directie kooplustige concurrenten buiten de deur houden, aldus het bestuur.

De overige 25 procent van de aandelen van Janssen de Jong is in handen gekomen van investeringsmaatschappij NIB Capital. Gilde Investment heeft zijn aandeel volledig afgestoten. Gilde had een belang in Janssen de Jong van 37,5 procent.

“Wij wisten dat Gilde er uiteindelijk een keer uit wilde stappen”, stelt bestuursvoorzitter E. Krul van Janssen de Jong. “Omdat het voor ons nu financierbaar was geworden, hebben we gezamenlijk besloten dat nu Gilde nu zijn belang verkoopt.” Volgens Krul betekent de nieuwe verhoudingen dat de zelfstandigheid van Janssen de Jong is gewaarborgd. “Met een belang van 75 procent zijn we baas in eigen huis. Wij hechten grote waarde aan behoud van onze eigen identiteit en onafhankelijkheid.”

Met een omzet van 326 miljoen euro en een winst van 15,7 procent is Janssen de Jong al langer een aantrekkelijke overnameprooi voor de concurrenten. Krul geeft toe dat een aantal grote bouwondernemingen de afgelopen jaren herhaaldelijk interesse heeft getoond. “Maar vooralsnog willen we op eigen houtje doorgaan”, verzekert Krul.

Begin dit jaar verwachtte het bedrijf een winststijging tot boven de 16 miljoen in 2003. Met nog anderhalve maand te gaan, denkt de topman dat dat waarschijnlijk niet wordt gehaald. “Hoewel we een goed jaar hebben gedraaid, ondervinden we ook hinder van de dalende bouwconjunctuur en de overheidsreactie op de bouwfraude-enquête. De bestedingen zijn duidelijk teruggelopen.”

Reageer op dit artikel