nieuws

Invoering pps ook bij ontwikkelingshulp

bouwbreed Premium

den haag – Minister Van Ardenne van ontwikkelinssamenwerking wil samen gaan werken met bedrijven. Dat heeft zij deze week tijdens de jaarvergadering van de Van der Leij Habitat Foundation laten weten. Om de samenwerking tot stand te brengen plaatst zij binnenkort een oproep op internet. Geïnteresseerde bedrijven die ingaan op het aanbod, krijgen de helft […]

den haag – Minister Van Ardenne van ontwikkelinssamenwerking wil samen gaan werken met bedrijven. Dat heeft zij deze week tijdens de jaarvergadering van de Van der Leij Habitat Foundation laten weten. Om de samenwerking tot stand te brengen plaatst zij binnenkort een oproep op internet.

Geïnteresseerde bedrijven die ingaan op het aanbod, krijgen de helft van de kosten vergoed die zij maken voor deelname aan een ontwikkelingsproject in een arm land.

Daarbij geldt een maximum van 1 miljoen euro. Van Ardenne stelde het project van de Van der Leij Habitat Foundation in het Zuid-Afrikaanse Buffalo City als een goed voorbeeld van een succesvolle publiek private samenwerking (pps).

Het gelijknamige Amsterdamse bouw- en projectontwikkelingsbedrijf van R. van der Leij bouwde in de stad een nieuwe woonwijk met hulp van de toekomstige bewoners, lokale bestuurders en de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

Reageer op dit artikel