nieuws

Inpoldering stuk zee opnieuw in beeld

bouwbreed Premium

den haag – Het Rijk overweegt inpoldering van een stuk zee voor de kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen. Daarmee is het stokoude plan-Waterman uit de kast gehaald. Het wordt aangepast aan nieuwe inzichten en pps-mogelijkheden. Een nieuwe kuststrook biedt ruimte voor nieuwe woningen, bedrijven, glastuinbouw en natuur, zonder een claim te leggen op […]

den haag – Het Rijk overweegt inpoldering van een stuk zee voor de kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen. Daarmee is het stokoude plan-Waterman uit de kast gehaald. Het wordt aangepast aan nieuwe inzichten en pps-mogelijkheden.

Een nieuwe kuststrook biedt ruimte voor nieuwe woningen, bedrijven, glastuinbouw en natuur, zonder een claim te leggen op de toch al overvolle Randstad. Tegelijk is er plek voor realisatie van een veilige kuststrook en een zoetwaterbekken. Het idee kan rekenen op brede steun in de Tweede Kamer, bleek uit een motie van VVD-kamerlid Geluk bij de behandeling van de begroting van Verkeer en Waterstaat.

Reageer op dit artikel