nieuws

Haven Lauwersoog toe aan renovatie

bouwbreed Premium

lauwersoog – De kades en steigers van de vissershaven in Lauwersoog moeten dringend voor een bedrag van 1 miljoen euro worden opgeknapt. Met die boodschap heeft de visafslag, die het geld voor de renovatie zelf niet kan ophoesten, aangeklopt bij de provincies Groningen en Friesland. Als er niet snel een opknapbeurt komt, vreest de afslag […]

lauwersoog – De kades en steigers van de vissershaven in Lauwersoog moeten dringend voor een bedrag van 1 miljoen euro worden opgeknapt. Met die boodschap heeft de visafslag, die het geld voor de renovatie zelf niet kan ophoesten, aangeklopt bij de provincies Groningen en Friesland. Als er niet snel een opknapbeurt komt, vreest de afslag dat de vissers voor andere havens gaan kiezen. Honderden banen komen dan op de tocht te staan.

Onlangs viel al een stuk van de kade in het water en ook de staat van onderhoud van de steigers maakt een renovatie noodzakelijk. De vissershaven van Lauwersoog biedt werk aan circa driehonderd mensen. Als de vissers in toenemende mate naar andere havens uitwijken, komen die banen in gevaar. De visafslag doet daarom een dringend beroep op de provincies Groningen en Friesland om snel met financiële steun over de brug te komen.

Reageer op dit artikel