nieuws

Halderberge begint onbeperkt bouwen

bouwbreed

oudenbosch – De naoorlogse woonwijk Centrum Oudenbosch gaat op de schop. De gemeente Halderberge, waaronder Oudenbosch valt, en de Stichting Woningbouw St. Bernardus zijn het daarover eens geworden. De investering vergt 11 miljoen euro. Er worden 38 woningen gesloopt en 67 nieuwe woningen gebouwd. Eind volgend jaar zullen de werkzaamheden starten. Halderberge is een van […]

oudenbosch – De naoorlogse woonwijk Centrum Oudenbosch gaat op de schop. De gemeente Halderberge, waaronder Oudenbosch valt, en de Stichting Woningbouw St. Bernardus zijn het daarover eens geworden. De investering vergt 11 miljoen euro. Er worden 38 woningen gesloopt en 67 nieuwe woningen gebouwd. Eind volgend jaar zullen de werkzaamheden starten.

Halderberge is een van de zes Brabantse gemeenten die meedoen aan de provinciale proef �Bouwen binnen strakke contouren�. Tussen 2003 en 2007 mogen ze onder bepaalde voorwaarden onbeperkt woningen bouwen binnen de bebouwde kom, zonder dat dit ten koste gaat van de woningbouwcontingenten.

Reageer op dit artikel