nieuws

Grote voorraad rijksgebouwen voor de internetgebruiker

bouwbreed Premium

den haag – De Rijksgebouwendienst heeft sinds afgelopen weekeinde de digitale catalogus Rijksgebouwen geopend op internet. In totaal gaat het om circa 1200 complexen van gebouwen waarbij van ieder gebouw een korte toelichting is opgenomen bijvoorbeeld over de geschiedenis, bijzonderheden van het gebruik of de architectuur. De voorraad gebouwen is zeer divers en varieërt van […]

den haag – De Rijksgebouwendienst heeft sinds afgelopen weekeinde de digitale catalogus Rijksgebouwen geopend op internet. In totaal gaat het om circa 1200 complexen van gebouwen waarbij van ieder gebouw een korte toelichting is opgenomen bijvoorbeeld over de geschiedenis, bijzonderheden van het gebruik of de architectuur. De voorraad gebouwen is zeer divers en varieërt van paleizen, moderne laboratoria tot rechtbanken, gevangenissen, een duiventil en een zorgvuldig geconserveerde ruïne.

De internetgebruiker kan zoeken op soort gebouw, soort huurder, architect, plaatsnaam of bouwjaar. Ook bestaat de mogelijkheid door te klikken naar de eigen sites van organisaties, waardoor de internetgebruiker bijvoorbeeld plotseling in een rondleiding door een koninklijk paleis terechtkomt.

Aan de samenstelling van de catalogus heeft de Rijksgebouwendienst 2 jaar gewerkt. Op dit moment werkt de dienst nog aan de samenstelling van een catalogus van alle objecten van beeldende kunst die in opdracht van de Rijksgebouwendienst in de afgelopen 50 jaar zijn gemaakt. Naar verwachting is deze catalogus over een jaar gereed.

De digitale catalogus Rijksgebouwen is te bezichtigen via www.vrom.nl/rijksgebouwendienst (link: gebouwen).

Reageer op dit artikel