nieuws

Floodguard beschermt tegen overstroming

bouwbreed

parijs – Zandzakken voor de deur. Met de beschermingsschilden van Floodguards International uit Wokingham, Engeland, hoeft dat niet meer. De kunststof schilden zijn een modernere methode om woningen en gebouwen in overstromingsgebieden te beschermen. Het bedrijf was aanwezig op de bouwbeurs Batimat in Parijs om zich te presenteren aan de Europese markt.

De beschermingsschilden zijn gemaakt van lichtgewicht al of niet glasvezelversterkte kunststof. Om de schilden te bevestigen worden aan weerszijden van deuren smalle frames aangelegd, waarin ze stevig worden vastgeklikt. Komt er een overstroming, dan wordt door de druk van het water op het bolle schild de bevestiging in het frame alleen maar hechter.

De Floodguards zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en hoogte, zodat bijvoorbeeld ook schuifpuien kunnen worden beschermd. Door hun lichte gewicht zijn ze eenvoudig op te slaan.

Als aanvulling op het systeem kan een huiseigenaar een versterkte strip op maaiveldniveau langs zijn huis laten plaatsen, met daarop een alarmsignalering. De bewoner wordt dan telefonisch gewaarschuwd voor wassend water.

Floodguards maakt al langer een ander product tegen overstromingen; de Rapidam. Dit is een opvouwbaar schild van pvc gecoat linnen. Het is bedoeld als een barrière voor grotere gebouwen en terreinen.

De Rapidam lijkt een beetje op de reclameborden langs sportvelden. In 2000 kreeg het de innovatieprijs van een BBC-programma.

Reageer op dit artikel