nieuws

Eigen woningbezit probaat middel tegen criminaliteit

bouwbreed Premium

stuttgart – Eigen woningbezit is een probaat middel tegen criminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz.

“In Duitsland hebben we een sterk negatieve samenhang gevonden tussen het percentage eigen woningbezit en de maat aan criminaliteit. Ook de verschillen met een land als Spanje zijn opvallend”, aldus chef P. Haueisen van Allianz Bouwfinanciering.

Onderzoekers vonden dat in stadstaat Hamburg het aantal delicten drie keer zo hoog is dan in Baden-Württemberg. In de havenstad heeft slechts 20 procent van de inwoners een eigen huis. Het aandeel woningbezitters in de Zuid-Duitse deelstaat bedraagt 48 procent. Terwijl in Hamburg op de 100.000 inwoners 18.600 criminele voorvallen werden geregistreerd, wees de wijzer in Baden-Württemberg niet verder dan 5500 delicten.

In de internationale vergelijking van Allianz blijkt Duitsland drie keer zo crimineel dan Spanje. Het land van Sinterklaas voert in Europa de ranglijst aan met een eigen huizenbezit van 85 procent. In Duitsland mag zich slechts 41 procent eigenaar van een huis noemen.

Voor de onderzoekers is duidelijk dat met een toename van het eigen woningbezit het aantal inbraken afneemt.

Reageer op dit artikel