nieuws

Dyckerhoff stuurt krachtig bij

bouwbreed Premium

wiesbaden – Dyckerhoff maakt weer winst. Het bouwstoffenconcern uit Wiesbaden boekt over de eerste negen maanden van het jaar een positief resultaat van 249 miljoen euro. In de vergelijkbare periode vorig jaar kwam het bedrijf nog 86 miljoen euro te kort om quitte te spelen.

De ommekeer bij Dyckerhoff wordt gemarkeerd door het afstoten van belangen in de cementbedrijven Anneliese en Cementos Hispania. Ook als de verkopen buiten beschouwing blijven, stuurt de onderneming krachtig bij. Het vergelijkbare operationele resultaat verbeterde 35 miljoen euro. De afslanking van de activiteiten ging binnen een jaar tijd gepaard met het verlies van 1374 arbeidsplaatsen. De personele sterkte telt nog 8669 koppen. De omzet daalde met 15 procent tot ruim een miljard euro.

Dyckerhoff verwacht dat dit jaar in Duitsland de bouwinvesteringen 3,5 procent beneden het niveau van 2002 zullen liggen. De overheden geven 6,5 procent minder uit. De woningbouw en de productie voor het bedrijfsleven krimpen met respectievelijk 3,2 en 3 procent.

Als pleister op de wonde heeft Dyckerhoff zijn cementprijs op 1 september met 7,50 euro per ton verhoogd. Bij de jaarwisseling wordt het product andermaal 12,50 euro duurder. De afzet vertoont echter nog steeds een dalende tendens. Groei haalt Dyckerhoff uit Tsjechië.

Reageer op dit artikel