nieuws

Doetinchem vecht beslissing provincie Gelderland aan

bouwbreed

doetinchem – De gemeente Doetinchem gaat toch naar de Raad van State om aan te vechten dat de provincie Gelderland het bestemmingsplan voor Hamburgerbroek niet wilde goedkeuren.

Hamburgerbroek is een zestien hectare groot verouderd industrieterrein. Het grenst aan het centrum en ligt tussen het spoor van Arnhem naar Winterswijk, de Oude IJssel en twee belangrijke wegen in. De gemeente wil het herontwikkelen en ziet in de toekomst een woon- werkgebied met 1.200 woningen, 30.000 vierkante meter kantoorruimte en 15.000 vierkante meter winkelruimte voor zich.

De provincie Gelderland vindt het een prachtplan, maar onthield goedkeuring omdat er een gat van elf miljoen in de exploitatie zit. Een oplossing zou een soberder kwaliteit zijn, maar dat is niet wenselijk. Starten met woningbouw in Hamburgerbroek is voorlopig door de kwestie van de baan.

In een ander deel van Hamburgerbroek, dichterbij het station, wordt kantoorlocatie Stationspoort momenteel gewoon ontwikkeld. Pal naast het bus- en treinstation komt een kantoorcomplex met 15.000 vierkante meter kantoor. Op de begane grond komt drieduizend vierkante meter winkelruimte. Stationspoort heeft een eigen bestemmingsplan en komt dus niet in gevaar.

Reageer op dit artikel