nieuws

Den Bosch pakt wijk Boschveld flink aan

bouwbreed

den bosch – De wijk Boschveld in Den Bosch wordt de komende 15 jaar voor 700 miljoen euro aangepakt. Het totaal aantal woningen groeit van 1450 naar 3300. Van de 1100 bestaande huurwoningen worden er negenhonderd gesloopt en een gelijk aantal nieuw gebouwd. Stedenbouwkundige Ashok Bhalotra schetste een masterplan waarover de gemeente en verscheidene woningcorporaties […]

den bosch – De wijk Boschveld in Den Bosch wordt de komende 15 jaar voor 700 miljoen euro aangepakt. Het totaal aantal woningen groeit van 1450 naar 3300.

Van de 1100 bestaande huurwoningen worden er negenhonderd gesloopt en een gelijk aantal nieuw gebouwd.

Stedenbouwkundige Ashok Bhalotra schetste een masterplan waarover de gemeente en verscheidene woningcorporaties onlangs overeenstemming hebben bereikt. Het plan heeft twee jaar voorbereidend overleg met corporaties en bewoners gekost en gaat nu de inspraak in. Tegelijkertijd komt er een studie naar de financiële uitwerking.

Boschveld – ook wel aangeduid als het afvoerputje van Den Bosch – wordt een veel dichter bebouwde stedelijke wijk met vier woontorens en parkeervoorzieningen. Ook komt er ruimte voor kleine bedrijvigheid en voorzieningen zoals een winkelcentrum en een brede school.

Behalve een deel van de bestaande huurwoningen verdwijnt ook een aantal bedrijfspanden op het huidige bedrijventerrein Boschveld.

Reageer op dit artikel