nieuws

Deense bouw wil fouten analyseren

bouwbreed Premium

kopenhagen – De georganiseerde Deense bouw en bouwresearch mikken op een systematische en gecentraliseerde aanpak ter preventie van ernstige constructiefouten. Dat voornemen werd gelanceerd op een nationale discussiedag naar aanleiding van diverse calamiteiten in het afgelopen jaar. Eén daarvan was in januari het instortende dak van de evenementenhal Siemens Arena in de gemeente Ballerup. Later […]

kopenhagen – De georganiseerde Deense bouw en bouwresearch mikken op een systematische en gecentraliseerde aanpak ter preventie van ernstige constructiefouten. Dat voornemen werd gelanceerd op een nationale discussiedag naar aanleiding van diverse calamiteiten in het afgelopen jaar.

Eén daarvan was in januari het instortende dak van de evenementenhal Siemens Arena in de gemeente Ballerup. Later stortte een muur van een school in. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor, maar de bouwwereld trok wel telkens witbleek weg en kreeg vervolgens het schaamrood op de kaken.

Volgens werkgeverscentrale Dansk Byggeri is het gevaar niet gering dat dit soort incidenten zich op gezette tijden opnieuw zullen voordoen. “Men blijft dezelfde fouten maken en dat gaat nu al bijna dertig jaar zo,” meende directeur M.H. Nielsen van de bond. Om die reden moet er volgens Dansk Byggeri een voorbeeld worden genomen aan de verkeersresearch, waar ongevallen systematisch worden geanalyseerd.

Reageer op dit artikel