nieuws

Buderus voert omzet op met vier procent

bouwbreed Premium

wetzlar – Buderus heeft in de eerste drie kwartalen van het jaar zijn omzet met 4 procent opgevoerd tot 1,4 miljard euro. Doorslaggevend voor de toename was de groei van 18 procent in het segment verwarmingstechniek. Het buitenlands aandeel van het concern uit Hessen is gestegen tot 39 procent. Buderus klaagt over hogere schrootprijzen en […]

wetzlar – Buderus heeft in de eerste drie kwartalen van het jaar zijn omzet met 4 procent opgevoerd tot 1,4 miljard euro. Doorslaggevend voor de toename was de groei van 18 procent in het segment verwarmingstechniek. Het buitenlands aandeel van het concern uit Hessen is gestegen tot 39 procent.

Buderus klaagt over hogere schrootprijzen en duurdere energie. Bovendien drukken de kosten van de grote investeringen de afgelopen twee jaar. De winst voor belastingen daalde daardoor met 11 procent tot 64 miljoen euro. De kasstroom wordt op peil gehouden door de investeringen terug te brengen van in 2002 nog 67 miljoen tot 37 miljoen euro.

De omzet van de verwarmingsproducten steeg in de eerste negen maanden van het jaar met 7 procent tot 924 miljoen euro. Maatgevend zijn de aankopen van Boulter Boilers en Isian. Voor de eerste keer tellen ook de resultaten van de Tsjechische dochtermaatschappij mee. In de divisie gietproducten daalde de omzet met 8 procent tot 235 miljoen euro. Bestuursvoorzitter A. Nobis is blij met de overname door Robert Bosch. “Door de strategische voordelen van de ondernemingen openen zich internationaal nieuwe kansen voor winstgevende groei”.

Reageer op dit artikel