nieuws

Bouwer Smeets treedt terug voor ander type directeur

bouwbreed Premium

maastricht – Aannemer P. Smeets treedt terug als directeur van Smeets Bouw BV. Hij blijft wel eigenaar van het bedrijf. Dat heeft zijn woordvoerder gisteren bekend gemaakt. Smeets wordt opgevolgd door Ing. T. E. (Tom) van der Ven (50).

Van der Ven is momenteel een van de drie directeuren van BAM-Utiliteitsbouw in Bunnik, en werkte voordien als leidinggevende bij Wilma. In de twaalf jaar dat Smeets directeur was van zijn bedrijf, heeft hij het bedrijf groot gemaakt, waardoor het stevig gepositioneerd is in de markt, onder meer door een nieuwe visie op klantvriendelijkheid, aldus zijn woordvoerder.

Nu het bedrijf gegroeid is, vindt Paul Smeets zich niet langer de aangewezen man om aan het bedrijf leiding te geven. Hij voelt zich vooral een pionier, die een bedrijf groot kan maken. Maar nu dat bedrijf eenmaal groot is, is volgens Smeets “een ander type directeur”� nodig dan hij kan zijn.

De woordvoerder zegt dat Smeets niet terugtreedt in verband met de affaire rond de ingestorte balkons van de Patio Sevilla in Maastricht. “Maar dit heeft het proces van terugtreden wel versneld”, erkent ze. “Zijn terugtreden is mede bedoeld om bestendigheid, rust en stabiliteit in het bedrijf te brengen.” Smeets blijft verantwoordelijk voor de afhandeling van het balkondrama in april dit jaar, waarbij twee bewoners de dood vonden.

Het bouwbedrijf heeft juist een reorganisatie achter de rug. Daarbij zijn in september en oktober zestien mensen ontslagen. Er werken nu nog 184 mensen. De omzet kelderde dit jaar naar zo�n 56 miljoen euro, ongeveer een kwart minder dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel