nieuws

Bouw geeft meeste winstwaarschuwingen

bouwbreed Premium

amsterdam – De bouw heeft in het derde kwartaal van dit jaar de meeste winstwaarschuwingen afgegeven van alle sectoren in het bedrijfsleven. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Ernst & Young. In totaal gaven dertien ondernemingen een winstwaarschuwing af. Drie daarvan waren afkomstig van een van de twaalf beursgenoteerde bouwbedrijven. Ook in het eerste kwartaal […]

amsterdam – De bouw heeft in het derde kwartaal van dit jaar de meeste winstwaarschuwingen afgegeven van alle sectoren in het bedrijfsleven. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Ernst & Young. In totaal gaven dertien ondernemingen een winstwaarschuwing af. Drie daarvan waren afkomstig van een van de twaalf beursgenoteerde bouwbedrijven. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar was de bouw koploper met het geven van winstwaarschuwingen. Toen zeiden twee bouwers een lagere winst te verwachten. In het tweede kwartaal volgden nog twee winstwaarschuwingen vanuit de bouw.

Verslechterde marktomstandigheden zijn meestal de reden om een winstwaarschuwing te geven.

Reageer op dit artikel