nieuws

Animo voor goedkoop bouwen in Limburg

bouwbreed Premium

maastricht – Bij het provinciehuis in Limburg zijn de afgelopen maanden plannen ingediend voor de bouw van ruim 1750 starterswoningen. Daarmee blijkt de animo voor het bouwen van goedkope woningen in de prijsklasse tot 150.000 euro groot te zijn. De Limburgse gedeputeerde voor volkshuisvesting G. Driessen begon enkele maanden geleden met een strategie om de […]

maastricht – Bij het provinciehuis in Limburg zijn de afgelopen maanden plannen ingediend voor de bouw van ruim 1750 starterswoningen. Daarmee blijkt de animo voor het bouwen van goedkope woningen in de prijsklasse tot 150.000 euro groot te zijn.

De Limburgse gedeputeerde voor volkshuisvesting G. Driessen begon enkele maanden geleden met een strategie om de stagnatie op de woningmarkt te doorbreken. Hij wil om te beginnen volgend jaar in de provincie duizend extra starterswoningen laten bouwen. Gemeenten krijgen alle steun en hulp van de provincie om een snelle bouw mogelijk te maken. Daarop reageerde meer dan de helft van de Limburgse gemeenten door het indienen van bouwlocaties.

Reageer op dit artikel