nieuws

Ambtenaren snuffelen naar geuroverlast cementfabriek

bouwbreed Premium

maastricht – Ambtenaren van de provincie Limburg gaan vanaf vandaag zes weken lang op straat ruiken of cementfabriek ENCI in Maastricht voor stank- en geuroverlast zorgt. De provincie heeft hiertoe besloten, omdat er veel klachten over stankoverlast van de fabriek binnenkomen. Ook waren veel mensen niet te spreken over de tot nu toe gehanteerde meetmethoden […]

maastricht – Ambtenaren van de provincie Limburg gaan vanaf vandaag zes weken lang op straat ruiken of cementfabriek ENCI in Maastricht voor stank- en geuroverlast zorgt. De provincie heeft hiertoe besloten, omdat er veel klachten over stankoverlast van de fabriek binnenkomen.

Ook waren veel mensen niet te spreken over de tot nu toe gehanteerde meetmethoden en de afhandeling van de klachten. Om het ruiken en snuffelen door ambtenaren mogelijk te maken, neemt de provincie een �geurnorm� op in de Wet milieubeheervergunning.

Aanleiding is overigens niet alleen de stankklachten, maar ook de pogingen van ENCI om aan deze overlast een einde te maken. De provincie wil via haar snuffelende ambtenaren ook aan de weet komen of al die stank wel van ENCI komt.

De snuivende ambtenaren moeten ook rekening houden met de windrichting en -snelheid. Daarbij kunnen ze alleen maar reageren op klachten die worden doorgegeven op het moment van de hinder.

Begin volgend jaar evalueert de provincie deze aanpak. Bij succes wordt er doorgesnuffeld.

Reageer op dit artikel