nieuws

Akkoord bereikt over bouw van Maasboulevard Venlo

bouwbreed Premium

venlo – Projectontwikkelaar 3W Vastgoed en de gemeente Venlo hebben een akkoord bereikt over de bouw van de nieuwe Maasboulevard in die gemeente. Het hele project kost rond de 140 miljoen euro.

De totale bouw van beide woontorens, parkeergarage, winkels, hotel en uitbreiding van cultureel centrum de Maaspoort valt volledig onder verantwoordelijkheid van 3W, verklaart wethouder P. Stelder gisteren.

Op die manier wil de gemeente voorkomen dat er verwarring ontstaat over de regie, zoals gebeurde rond de bouw van de Patio Sevilla in Maastricht.

Over de bouw van de nieuwe Maasboulevard wordt al dertien jaar gepraat en geruzied. Twee grote investeerders haakten enkele jaren geleden af, en nu neemt 3W het volledige risico. Wel heeft deze projectontwikkelaar enkele ontbindende voorwaarden bedongen: voor 1 januari moeten er twee grote trekkers gecontracteerd zijn voor het winkelcentum. En de staatssecretaris Schultz van Hagen (verkeer) moet voor 1 januari akkoord gaan met het bouwen in de winterbedding van de Maas. Dat mag nu nog niet, maar de gemeente is wat dat betreft hoopvol gestemd.

De westelijke wand van de nieuwe parkeergarage wordt tegelijkertijd nieuwe waterkering, de kosten schommelen rond de 1,8 miljoen euro.

De bouw moet op 1 oktober 2004 beginnen en begin 2008 klaar zijn. Momenteel is de gemeente bezig met archeologisch onderzoek ter plaatse. De oude gebouwen langs de Maaskade zijn inmiddels gesloopt. Van de totale kosten komt ruim 67 miljoen voor rekening van de gemeente Venlo. De rest komt uit subsidies van provincie en Rijk. Tijdens de bouw wordt er een tijdelijke damwand aangelegd. “Op het moment van de bouw loopt Venlo grote risico�s, vandaar dat we voor deze tijdelijke waterkering hebben gekozen”, verduidelijkt Stelder.

Reageer op dit artikel