nieuws

Zonnepanelen op corporatiewoningen

bouwbreed

AMSTERDAM ­ Gangen en trappenhuizen in woningen van de Amsterdamse corporatie De Dageraad worden verlicht met zonnestroom. De komende maanden installeert de corporatie 10.000 vierkante meter zonnepanelen op de daken van tientallen bouwblokken. Samen leveren de panelen minimaal 750.000 kilowattuur stroom per jaar, evenveel als het verbruik van 260 huishoudens. Het deel van de stroomproductie […]

AMSTERDAM ­ Gangen en trappenhuizen in woningen van de Amsterdamse corporatie De Dageraad worden verlicht met zonnestroom. De komende maanden installeert de corporatie 10.000 vierkante meter zonnepanelen op de daken van tientallen bouwblokken.

Samen leveren de panelen minimaal 750.000 kilowattuur stroom per jaar, evenveel als het verbruik van 260 huishoudens. Het deel van de stroomproductie dat niet nodig is voor de gemeenschappelijke ruimten, wordt verkocht.

Volgens een woordvoerder wil De Dageraad een concrete bijdrage leveren aan een beter woonklimaat. Door het plaatsen van zonnepanelen kunnen de daken, die er nu vaak werkeloos bij liggen, schone energie leveren. Het plaatsen van de panelen vraagt een investering van 5,5 miljoen euro. Voor meer dan de helft daarvan krijgt de corporatie subsidie van Rijk, gemeente en energiebedrijf Nuon. Heijmans­Stork Infratechniek installeert de panelen.

Reageer op dit artikel