nieuws

Wijn vangt bot bij Bolkestein over btw

bouwbreed

den haag ­ Een gesprek van staatssecretaris Wijn van Financiën met eurocommissaris Bolkestein over het handhaven van het lage btw­tarief voor schilders en stukadoors, heeft niets opgeleverd. Bolkestein wil een einde maken aan een experiment waarbij kleine dienstverleners het lage btw­tarief mogen hanteren. Hij wil de btw­tarieven in de Europese Unie zo veel mogelijk gelijktrekken […]

den haag ­ Een gesprek van staatssecretaris Wijn van Financiën met eurocommissaris Bolkestein over het handhaven van het lage btw­tarief voor schilders en stukadoors, heeft niets opgeleverd.

Bolkestein wil een einde maken aan een experiment waarbij kleine dienstverleners het lage btw­tarief mogen hanteren. Hij wil de btw­tarieven in de Europese Unie zo veel mogelijk gelijktrekken en het systeem van uitzonderingen vereenvoudigen. Nederland wil het experiment voortzetten omdat het goed zou zijn voor de werkgelegenheid. Volgens Bolkestein stoppen de schilders en stukadoors het belastingvoordeeltje in eigen zak.

Reageer op dit artikel