nieuws

Wienerberger stopt 54 miljoen in stichting

bouwbreed Premium

wienerberger – Het Duitse Bouwstoffenconcern Wienerberger heeft voor 54 miljoen euro aandelen Steinzeug en Immofinanz als niet-kernactiviteit ondergebracht in de stichting ANC. Doel is de moedermaatschappij meer armslag te geven. Sinds 2001 hevelt Wienerberger stapsgewijs zijn nevenactiviteiten over naar ANC. Tot de kern behoren slechts baksteen voor daken en wanden. Wienerberger stoot zijn pakket van […]

wienerberger – Het Duitse Bouwstoffenconcern Wienerberger heeft voor 54 miljoen euro aandelen Steinzeug en Immofinanz als niet-kernactiviteit ondergebracht in de stichting ANC. Doel is de moedermaatschappij meer armslag te geven.

Sinds 2001 hevelt Wienerberger stapsgewijs zijn nevenactiviteiten over naar ANC. Tot de kern behoren slechts baksteen voor daken en wanden.

Wienerberger stoot zijn pakket van 50 procent van de aandelen Steinzeug af. Het bedrijf heeft drie fabrieken in Duitsland en België.

De onderneming met 708 medewerkers realiseerde vorig jaar een omzet van 103,3 miljoen euro. Van Immofinanz is Wienerberger voor 3 procent eigenaar.

Reageer op dit artikel