nieuws

Watersnoodmuseum nationaal monument

bouwbreed Premium

ouwerkerk – Het Zeeuwse Museum Watersnood 1953 in Ouwerkerk wordt op 6 november tot nationaal monument verklaard. Dit zal gebeuren tijdens een internationaal congres in Amsterdam over watermanagement en bestrijding van rampen. Aan dit congres neemt ook prins Willem-Alexander deel. Het jaar 2003 is uitgeroepen tot het jaar van de herdenking van de watersnoodramp. Het […]

ouwerkerk – Het Zeeuwse Museum Watersnood 1953 in Ouwerkerk wordt op 6 november tot nationaal monument verklaard. Dit zal gebeuren tijdens een internationaal congres in Amsterdam over watermanagement en bestrijding van rampen. Aan dit congres neemt ook prins Willem-Alexander deel.

Het jaar 2003 is uitgeroepen tot het jaar van de herdenking van de watersnoodramp. Het congres vormt de afsluiting van het herdenkingsjaar.

Op 6 november is het precies vijftig jaar geleden dat het laatste dijkgat is gesloten met het plaatsen van vier caissons in Ouwerkerk. In een van deze caissons is in 2001 het Zeeuwse watersnoodmuseum gerealiseerd.

Reageer op dit artikel