nieuws

Wantrouwen kost iedereen geld

bouwbreed Premium

scheveningen – “Je kunt geen project bouwen op wantrouwen. Dat kost iedereen geld. Dat betekent niet dat je bij elkaar in bed moet liggen. Iedereen behartigt de belangen van zijn partij, dat weten ze ook van elkaar. Maar het kan even goed op basis van vertrouwen.” De scheidend bestuursvoorzitter van DHV, Hans Huis in �t […]

scheveningen – “Je kunt geen project bouwen op wantrouwen. Dat kost iedereen geld. Dat betekent niet dat je bij elkaar in bed moet liggen. Iedereen behartigt de belangen van zijn partij, dat weten ze ook van elkaar. Maar het kan even goed op basis van vertrouwen.”

De scheidend bestuursvoorzitter van DHV, Hans Huis in �t Veld, vindt herstel van vertrouwen tussen de bouw en opdrachtgevers dan ook een conditio sine qua non om weer goed aan de slag te kunnen.

“Een professionele opdrachtgever is heel belangrijk. Maar ik constateer dat de durf een beetje weg is. Ik hoop dat het programma Proces- en Systeeminnovatie in de bouw (PSIB) ons een stap vooruit kan brengen om uit de impasse te raken. Dat het kan helpen in de richting van een samenspel tussen partijen, gebaseerd op vertrouwen met een goede invulling van de eigen verantwoordelijkheid.”

De toekomstige topman van TNO weet waarover hij praat. Als jong civiel ingenieur begon hij bij de Oosterscheldewerken. Zoals bij meer van zijn tijd- en vakgenoten is dat voor een belangrijk deel bepalend geweest voor zijn verdere loopbaan.

Reageer op dit artikel