nieuws

Vrijwillige inzet moet allochtoon aan baan helpen

bouwbreed Premium

den haag ­ Bedrijven zijn vanaf 1 januari niet meer verplicht een registratie te voeren van de etnische achtergrond van hun personeelsleden. Ook hoeven ze niet meer bij te houden op welk niveau allochtone personeelsleden werkzaam zijn en welke maatregelen worden genomen om de indiensttreding van allochtonen te bevorderen. De afschaffing van deze eisen past […]

den haag ­ Bedrijven zijn vanaf 1 januari niet meer verplicht een registratie te voeren van de etnische achtergrond van hun personeelsleden. Ook hoeven ze niet meer bij te houden op welk niveau allochtone personeelsleden werkzaam zijn en welke maatregelen worden genomen om de indiensttreding van allochtonen te bevorderen.

De afschaffing van deze eisen past bij de kabinetsdoelstelling om de administratieve lasten voor werkgevers te verminderen, stelt staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De verplichtingen werden in 1998 vastgelegd in de Wet Samen; deze loopt op 1 januari 2004 af. Het kabinet wil het in dienst nemen van allochtonen blijven bevorderen met andere initiatieven. Vrijwilligheid staat daarbij centraal. Zo wordt er een Landelijk Centrum Diversiteitsmanagement opgericht om werkgevers te informeren en adviseren. Verder worden cursussen aangeboden voor medewerkers van afdelingen personeelszaken om hun kennis van een divers personeelsbeleid te vergroten.

Reageer op dit artikel