nieuws

Vijftien rattenvangers in Krimpenerwaard

bouwbreed Premium

den haag – Het aantal ratten in de Krimpenerwaard neemt zo schrikbarend toe dat de provincie zes rattenvangers extra in dienst heeft genomen. Vooral de waterkeringen zijn het slachtoffer van gravende muskusratten. De bedreiging voor de dijken was zo groot dat eind 2001 alle 76 rattenvangers van Zuid-Holland naar het gebied zijn gestuurd. Dat jaar […]

den haag – Het aantal ratten in de Krimpenerwaard neemt zo schrikbarend toe dat de provincie zes rattenvangers extra in dienst heeft genomen. Vooral de waterkeringen zijn het slachtoffer van gravende muskusratten.

De bedreiging voor de dijken was zo groot dat eind 2001 alle 76 rattenvangers van Zuid-Holland naar het gebied zijn gestuurd. Dat jaar zijn 39.000 ratten gevangen en dat is volgens staatssecretaris Schultz van Haegen (waterstaat) �zorgwekkend� te noemen. Met name in de periode tussen oktober en januari tijdens de zogenoemde �najaartrek� is de schade relatief groot.

Naar aanleiding van de toename van het aantal vangsten is deze zomer besloten zes rattenvangers extra in dienst te nemen, waardoor in totaal vijftien fulltime vangers aan het werk zijn in de Krimpenerwaard.

Reageer op dit artikel