nieuws

Verzet tegen ENCI wordt steeds breder

bouwbreed Premium

maastricht ­ Het verzet tegen cementfabriek ENCI in Maastricht neemt ook in het naburige België steeds bredere vormen aan. Enkele Belgische natuurorganisaties hebben een demonstratie aangekondigd tegen de fabriek. De Jeugdbond voor natuurstudie en Milieubescherming (JNM) en plaatselijke verenigingen in Belgisch en Nederlands Limburg organiseren binnenkort een kleurrijke optocht van Kanne naar de cementgroeve van […]

maastricht ­ Het verzet tegen cementfabriek ENCI in Maastricht neemt ook in het naburige België steeds bredere vormen aan. Enkele Belgische natuurorganisaties hebben een demonstratie aangekondigd tegen de fabriek. De Jeugdbond voor natuurstudie en Milieubescherming (JNM) en plaatselijke verenigingen in Belgisch en Nederlands Limburg organiseren binnenkort een kleurrijke optocht van Kanne naar de cementgroeve van ENCI, Maastricht. Met een ludieke actie klagen ze daar “de vernietigende gevolgen van de cementproductie�� aan. “Opnieuw wordt de Sint Pietersberg bedreigd”, stelt de Belgische Jeugdbond in een verklaring. “De reden hiervan is dat de ENCI de mergel onder de Observant wil gaan winnen en de groeve over een oppervlakte van 100 hectare nog dieper wil gaan uitmergelen.”

“De vernielde natuur, de stank en het monotoon gebrom zijn echt storend”, aldus burgemeester Peumans van Riemst, die zich al jaren inzet voor sluiting van de naburige cementfabriek.

Reageer op dit artikel