nieuws

Verzet tegen bouwplan centrum Schiedam

bouwbreed Premium

den haag – De gemeente Schiedam wil door het opvullen van braakliggende percelen het centrum een belangrijke impuls geven. Omwonenden zijn niet te spreken over de plannen, omdat de toegestane bouwhoogte niet in de historische omgeving past. De bezwaarmakers probeerden bij de Raad van State het bestemmingsplan Land van Belofte te vernietigen. In dit plan […]

den haag – De gemeente Schiedam wil door het opvullen van braakliggende percelen het centrum een belangrijke impuls geven. Omwonenden zijn niet te spreken over de plannen, omdat de toegestane bouwhoogte niet in de historische omgeving past.

De bezwaarmakers probeerden bij de Raad van State het bestemmingsplan Land van Belofte te vernietigen. In dit plan zijn de locaties Boterstraat en het HEMA-terrein in het centrum opgenomen. Er moeten eengezinshuizen en appartementen komen, gecombineerd met kantoren, winkels, horeca en dienstverlenende bedrijven. In totaal betreft het 120 woningen. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 152 auto�s. De provincie heeft het bestemmingsplan goedgekeurd.

De Bewoners Vereniging Schiedam Centrum verzet zich tegen de bebouwingsvoorschriften van het plan Boterstraat. De toegestane bouwhoogte 18,20 meter past volgens de vereniging niet bij de bestaande bebouwing en ook niet bij de geplande bebouwing op het voormalige HEMA-terrein. Toekomstige buren vrezen bovendien dat de geplande parkeervoorzieningen onvoldoende en te ver voor de toekomstige bewoners zal zijn.

Uitspraak van de Raad van State volgt over ongeveer zes weken.

Reageer op dit artikel