nieuws

Verzakte bodem oorzaak gasexplosie

bouwbreed Premium

bergschenhoek ­ De gasexplosie die 30 augustus in Bergschenhoek een woning verwoestte, is veroorzaakt doordat de grond zo was verzakt dat de gasleiding losraakte van de hoofdleiding. Dat blijkt uit een onderzoek van Gastec NV. De veenlaag onder de dijkwoning aan de Rottekade bleek door de extreme droogte van de afgelopen zomer dermate te zijn […]

bergschenhoek ­ De gasexplosie die 30 augustus in Bergschenhoek een woning verwoestte, is veroorzaakt doordat de grond zo was verzakt dat de gasleiding losraakte van de hoofdleiding. Dat blijkt uit een onderzoek van Gastec NV.

De veenlaag onder de dijkwoning aan de Rottekade bleek door de extreme droogte van de afgelopen zomer dermate te zijn ingeklonken dat de bodem flink verzakte. De druk op de gaskoppeling werd daardoor te groot, de gasleiding raakte los en het gas kon vrijwel ongehinderd de kruipruimte instromen, concludeerde Gastec.

De onderzoekers stellen: “Via openingen in de vloer, kwam het in de woning waar de bewoonster het ongelukkigerwijs tot ontploffing bracht.”

De vrouw wilde warm water tappen en merkte dat de combiketel uit was. Toen ze vervolgens probeerde het kooktoestel aan te steken, volgden de explosie en brand. De bewoonster liep door de explosie brandwonden op. De woning van het slachtoffers werd volledig vernield.

Reageer op dit artikel