nieuws

Veiligheidsmuseum naar Apeldoorn

bouwbreed

APELDOORN ­ In Apeldoorn komt een nationaal veiligheidsmuseum. Hiervoor worden vijf bestaande musea samengevoegd, waaronder het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis en het Nederlands Politie Museum in Apeldoorn. Het nieuwe museum moet jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers trekken, meldt T. Pauka, directeur van het Nederlands Politie Museum. Het krijgt de naam Het Secureon, museum voor politie, brandweer […]

APELDOORN ­ In Apeldoorn komt een nationaal veiligheidsmuseum. Hiervoor worden vijf bestaande musea samengevoegd, waaronder het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis en het Nederlands Politie Museum in Apeldoorn.

Het nieuwe museum moet jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers trekken, meldt T. Pauka, directeur van het Nederlands Politie Museum. Het krijgt de naam Het Secureon, museum voor politie, brandweer en ambulancezorg. De collecties van het Nationaal Brandweermuseum, het Nationaal Brandweer Documentatiecentrum, de Nationale Collectie Bescherming Bevolking en het Nederlands Politie Museum worden volgend jaar tijdelijk in een leegstand pand in Apeldoorn ondergebracht en opengesteld.

Ondertussen wordt gezocht naar een definitieve locatie. “Het moet een groot gebouw worden, want alleen al voor de opslag van de vijf collecties is 6000 vierkante meter vloeroppervlak nodig”, zegt Pauka. Ook het museum zelf heeft veel ruimte nodig, onder meer voor het opstellen van brandweerauto�s.

De gemeente heeft een miljoen euro startsubsidie beschikbaar gesteld.

Reageer op dit artikel