nieuws

Van Geel wil subsidie op zonnepanelen behouden

bouwbreed Premium

Van Geel presenteert zijn plannen in elk geval vóór de behandeling van de VROM­begroting in de week van 10 november. Een woordvoerder van het ministerie van VROM kan niet zeggen of ook de bijdrage op zonneboilers en warmtepompen blijft bestaan, omdat Van Geel alleen de panelen bij naam heeft genoemd. Zij zegt dat het initiatief […]

Van Geel presenteert zijn plannen in elk geval vóór de behandeling van de VROM­begroting in de week van 10 november. Een woordvoerder van het ministerie van VROM kan niet zeggen of ook de bijdrage op zonneboilers en warmtepompen blijft bestaan, omdat Van Geel alleen de panelen bij naam heeft genoemd. Zij zegt dat het initiatief van de staatssecretaris vooral voortkomt uit de geluiden uit de Tweede Kamer. Een meerderheid in het parlement vindt de bezuiniging van 48 miljoen euro op de Energiepremie regeling (EPR) namelijk onaanvaardbaar. Onder leiding van CDA�er en partijgenoot van Van Geel, Spies, wordt ook daar gezocht naar een manier om de bezuiniging ongedaan te maken.

De branchevereniging vna duurzame energiebedrijven heeft gisteren in deze krant reeds dekkingsvoorstellen gedaan om de korting op de subsidies terug te draaien. De Duurzame Energiekoepel denkt aan het verhogen van de Milieukwaliteit Elektriciteitsproduktie of de Regulerende Energiebelasting. In beide gevallen zouden de miljoenen euro�s niet in de VROM­begroting worden gezocht, maar in de begroting van Economische Zaken, of in het belastingplan.

Het is nog onduidelijk hoe Van Geel de middelen bijeenbrengt om de steun te handhaven.

Reageer op dit artikel