nieuws

Uitstel bungalowpark kan tonnen kosten

bouwbreed Premium

den haag ­ De Raad van State moet met spoed beslissen over de doorgang van een in Wanneperveen, gemeente Steenwijkerland, gepland milioenenproject. Tijdens een zitting in Den Haag eiste een omwonende opschorting van het bestemmingsplan dat de realisatie van een waterpark, met 65 recreatiewoningen en bijhorende ligplaatsen, mogelijk maakt. De eigenaar en ontwikkelaar laten weten […]

den haag ­ De Raad van State moet met spoed beslissen over de doorgang van een in Wanneperveen, gemeente Steenwijkerland, gepland milioenenproject. Tijdens een zitting in Den Haag eiste een omwonende opschorting van het bestemmingsplan dat de realisatie van een waterpark, met 65 recreatiewoningen en bijhorende ligplaatsen, mogelijk maakt.

De eigenaar en ontwikkelaar laten weten dat bij uitstel de financiële haalbaarheid van het project in gevaar komt vanwege bemoeilijking van de verkoop van de recreatiewoningen. Bij afstel van het project, waarmee 125 miljoen euro is gemoeid, gaat het reeds geïnvesteerde bedrag van 375.000 euro verloren.

Voor de bouw van het bungalowpark, op de plek van een 40 jaar oude camping, moet een stuk van het aangrenzende meer worden drooggelegd. Een omwonende stelt dat het park daardoor te ver het water in zal steken, en daarmee de natuurbeleving schaadt. Om dat te voorkomen eist hij dat de Raad van State de bouw verbiedt, in afwachting van een definitieve uitspraak. De raad kan echter ook direct een definitief oordeel over het plan vellen. Uitspraak volgt over enkele weken.

Reageer op dit artikel