nieuws

trecht wil pps voor nieuwe bibliotheek

bouwbreed Premium

utrecht – De gemeente Utrecht onderzoekt of de bouw van de nieuwe bibliotheek in het stationsgebied privaat/publiekelijk kan worden gefinancierd. De bibliotheek kost ongeveer 50 miljoen euro. Het gebouw is wel opgenomen in het masterplan voor het centrum zoals dat momenteel door de gemeente wordt opgesteld, maar er is geen geld voor gereserveerd, zo geeft […]

utrecht – De gemeente Utrecht onderzoekt of de bouw van de nieuwe bibliotheek in het stationsgebied privaat/publiekelijk kan worden gefinancierd. De bibliotheek kost ongeveer 50 miljoen euro. Het gebouw is wel opgenomen in het masterplan voor het centrum zoals dat momenteel door de gemeente wordt opgesteld, maar er is geen geld voor gereserveerd, zo geeft de gemeente toe. Ook is niet zeker of de komende jaren voldoende publieke middelen vrij te maken zijn.

Als alternatieve geldbron wil de gemeente nu het bedrijfsleven bij de bouwplannen betrekken.

Reageer op dit artikel