nieuws

Tram niet gepland in tunnel Leidschenveen

bouwbreed Premium

den haag ­ De tramtunnel bij Leidschenveen wordt voorlopig eerst gebruikt voor bussen. Minister Peijs (verkeer) ontkent de eis voor een tram te hebben gesteld in het Vinex­convenant zoals de regio beweert. Volgens haar is ook bij een buslijn sprake van een hoogwaardige openbaar vervoersverbinding naar de nieuwe wijk. Zij schrijft aan de Tweede Kamer […]

den haag ­ De tramtunnel bij Leidschenveen wordt voorlopig eerst gebruikt voor bussen. Minister Peijs (verkeer) ontkent de eis voor een tram te hebben gesteld in het Vinex­convenant zoals de regio beweert.

Volgens haar is ook bij een buslijn sprake van een hoogwaardige openbaar vervoersverbinding naar de nieuwe wijk. Zij schrijft aan de Tweede Kamer dat de keuze voor het vervoersmiddel tot de bevoegdheden behoort van de regio Haaglanden. De tramtunnel wordt eind van dit jaar opgeleverd. SP�er Van Bommel vreest dat de regio de tunnel links laat liggen en daarmee geld weggooit. Naar verwachting valt eind dit jaar de beslissing of tram 19 alsnog gaat rijden door de tunnel, maar de regio is somber gestemd.

Reageer op dit artikel