nieuws

Toolcat universeel voertuig met Bob­Tac

bouwbreed Premium

neumünster ­ Met de Toolcat 5600 levert Bobcat een voertuig met universele mogelijkheden. De fabrikant noemt het een combinatie van een transportwagen en een gereedschapdrager. In de laadbak is ruimte voor 0,51 kubieke meter materiaal. Het laadvermogen bedraagt 1000 kilo. De hefinrichting aan de voorkant van de Toolcat is voorzien van wisselsysteem Bob­Tac. Daaraan kunnen […]

neumünster ­ Met de Toolcat 5600 levert Bobcat een voertuig met universele mogelijkheden. De fabrikant noemt het een combinatie van een transportwagen en een gereedschapdrager.

In de laadbak is ruimte voor 0,51 kubieke meter materiaal. Het laadvermogen bedraagt 1000 kilo. De hefinrichting aan de voorkant van de Toolcat is voorzien van wisselsysteem Bob­Tac. Daaraan kunnen zestien gereedschappen worden gehangen.

Het hydraulische systeem levert daarvoor 63 liter olie per minuut onder een druk van 206 bar. Een Kubota­diesel van 33 kilowatt zorgt voor de aandrijving. Alle wielen zijn hydrostatisch aangedreven en bestuurbaar.

De draaicirkel komt op 5,2 meter. Twee versnellingen zorgen voor een snelheid van 16 of 29 kilometer per uur.

De brandstoftoevoer wordt onafhankelijk van het gaspedaal naar de motor gevoerd.

Op die manier blijft het aanbouwgereedschap ook bij lage snelheden op vol vermogen draaien.

Reageer op dit artikel