nieuws

Stichting AAP compenseert natuur

bouwbreed Premium

den haag – Stichting AAP compenseert de 2,5 hectare natuur die verloren gaat bij de uitbreiding van haar onderkomen. De wijziging van het bestemmingsplan is in gang gezet, het wachten is op de bouwvergunning. Dat schrijft staatssecretaris Van Geel (VROM) in antwoord op kamervragen. De stichting AAP breidt uit en heeft daarvoor 2,5 hectare grond extra […]

den haag – Stichting AAP compenseert de 2,5 hectare natuur die verloren gaat bij de uitbreiding van haar onderkomen. De wijziging van het bestemmingsplan is in gang gezet, het wachten is op de bouwvergunning.

Dat schrijft staatssecretaris Van Geel (VROM) in antwoord op kamervragen. De stichting AAP breidt uit en heeft daarvoor 2,5 hectare grond extra nodig. De bomen die daarvoor moeten sneuvelen in Almeerderhout worden elders nieuw aangeplant. Samen met Staatsbosbeheer is een boscompensatieplan opgesteld.

In de vergunning die de gemeente nog moet verlenen zal ook rekening worden gehouden met stank- en geluidsoverlast voor de omgeving. De inspraakronde is achter de rug; er zijn twee reacties. Struikelblok kan nog zijn dat de plannen in de Ecologische Hoofdstructuur liggen. Ook de provincie kan dwarsliggen, maar dat wordt pas duidelijk als die de plannen presenteert, naar verwachting eind 2004.

Reageer op dit artikel