nieuws

Site brengt bouw en jeugd bijeen Tijdvoorjetoekomst.nl gericht op scholier

bouwbreed Premium

enschede ­ Werken in de bouw is de moeite waard. Die boodschap wordt via de website www.tijdvoorjetoekomst.nl onder de aandacht gebracht van middelbare scholieren.

De initiatiefnemers voor de website weten waarover ze praten. De portaalbouwers, vijftien in getal, werken in het dagelijks leven in kaderfuncties binnen de bouw en volgen daarnaast de opleiding Master of Business Administration (MBA) bij TSM Business School in Enschede.

“In het kader van het vak procesmanagement kregen we een praktijkopdracht”, vertelt R. de Waal, een van de studenten. “Heel summier. Het was niet meer dan een A­viertje. Het ging om een gezamenlijk project. Het moest innovatief zijn en nuttig voor de bouw als geheel. Toen hebben we een plan bedacht voor een website waarmee we jonge mensen kunnen interesseren voor onze bedrijfstak.”

De groep was er twee jaar mee bezig. De website richt zich op scholieren van havo en vwo en ging onlangs van start. Want ondanks het enorme aanbod van aan de bouw gerelateerde webportals is er over opleidingen en carrièremogelijkheden binnen deze bedrijfstak bitter weinig te vinden op het world wide web.

Tijdvoorjetoekomst.nl geeft een overzicht van vrijwel alles wat met de bouw te maken heeft. Opleidingsmogelijkheden, stageplaatsen en excursies passeren stuk voor stuk de revue. Er is aandacht voor bijzondere en historische bouwwerken zoals de Eiffeltoren en de Rijksdag en voor beroemde architecten, onder wie Gaudí en Le Corbusier. Natuurlijk ontbreken de links met andere websites niet.

Verder bevat de portal korte interviews met ervaren kaderpersoneel. Deze mensen vertellen over hun carrière en over wat ze aantrekkelijk vinden binnen de bouw.

“De website blijft in elk geval tot april 2004 in de lucht”, vertelt De Waal. “We hopen natuurlijk dat hij daarna blijft bestaan. We zijn op zoek naar een partij die hem wil voortzetten.”

Momenteel heeft www.tijdvoorjetoekomst.nl enkele honderden bezoekers per maand. De initiatiefnemers hebben goede hoop dat daarin binnenkort verandering komt. “We gaan de website op grote schaal onder de aandacht brengen. We hebben inmiddels persberichten verstuurd naar kranten die binnenkort een onderwijsspecial uitbrengen. Daarnaast heeft het vakblad voor decanen, de Decanoloog, aandacht besteed aan ons initiatief. Ook hebben we posters verstuurd naar een groot aantal middelbare scholen”, aldus De Waal.

H. Heyda, opleidingscoördinator van TSM, spreekt van een mooi initiatief dat goed past in de huidige tijd. “Het zou echt goed zijn als deze website gehandhaafd blijft. De bouwsector kan er zijn voordeel mee doen.”

Reageer op dit artikel