nieuws

Schrikken van dure telefoon in bouwkeet

bouwbreed

den haag – Ze waren er flink van geschrokken bij aannemersbedrijf Uitdeboogerd in Steenbergen. Op de rekening van KPN voor een bouwkeetaansluiting in Middelharnis stond duidelijk 595 euro.

“Tot nu toe betaalden we altijd zo�n 50 tot 60 euro, soms iets meer, afhankelijk van het werk”, weet medewerker van het bedrijf D. Littooy. KPN heeft de tarieven sinds juli flink opgetrokken.

Met instemming van de OPTA, laat KPN-woordvoerder B. Oudshoorn desgevraagd weten. De kosten voor KPN van een tijdelijke aansluiting (korter dan een jaar), zoals in een bouwkeet, zijn volgens hem aanmerkelijk hoger dan die voor een normale huisaansluiting, waar de infrastructuur al aanwezig is. Dat wordt in de tarieven tot uitdrukking gebracht.

Het betekent voor zo�n bouwkeet voortaan 171,60 euro (exclusief btw). Als er tenminste geen bijzondere werkzaamheden hoeven te worden verricht. Want dan geldt het hogere tarief van 595 euro, het bedrag waarvan de aannemer uit Steenbergen nogal was geschrokken.

Het extra werk in Middelharnis betreft volgens Littooy een lasser die drie uur is bezig is geweest. “Die zal zo�n 150 euro hebben gekost.” Daarmee is hij nog niet bij de 595 euro.

Komt, legt Oudshoorn uit, omdat het om een standaardbedrag gaat. “Als de extra kosten hoger uitpakken, worden die ook niet in rekening gebracht.” Behalve dan als het om veel meer geld gaat. Dan wordt een aparte nota opgesteld.

Het steekt Littooy dat KPN niets over de tariefswijziging heeft laten weten. Volgens Oudshoorn zijn begin juni ongeveer vijfhonderd klanten die eerder een zogenoemde bijzondere aansluiting hebben aangevraagd, via een brief geïnformeerd. “Dit zijn voornamelijk bouwondernemingen en gemeenten.”

Reageer op dit artikel