nieuws

ROC steekt 60 miljoen in nieuwbouw scholen

bouwbreed

groningen ­ Regionaal opleidingscentrum (ROC) het Noorderpoortcollege in Groningen investeert de komende jaren ruim 60 miljoen euro in de nieuwbouw en uitbreiding van tien schoolgebouwen. De gebouwen staan verspreid door de provincies Groningen en Drenthe.

Het gaat om schoolgebouwen in Groningen, Winschoten, Delfzijl, Stadskanaal, Appingedam en Assen. Het streven is zo veel mogelijk opleidingen en faciliteiten onder één dak te brengen. Eind 2006 moet het Noorderpoortcollege van 52 naar 42 gebouwen zijn teruggebracht.

Volgens de directie van het college worden de bouwkosten grotendeels terugverdiend met het afstoten van de oude gebouwen, die nogal duur zijn in exploitatie en onderhoud. Enkele projecten zijn al gereed, zoals de nieuwe onderkomens van de School voor Economische Beroepen in Groningen en het Opleidingscentrum voor Schilders en Stukadoors in Assen. Meest in het oog springend is de nieuwbouw in 2006 van het Opleidingscentrum voor Horeca en Toerisme in Euroborg, het stadion van voetbalclub FC Groningen.

Hotelkamers

Bij genoemd opleidingscentrum in Groningen komen negen hotelkamers, een bakkerswinkel, een reisbureau en een grand­café. Los daarvan moet in Winschoten een compleet nieuwe onderwijscampus verrijzen, waarin behalve het Noorderpoortcollege nog twee andere opleidingscentra meedoen. De VMBO in Appingedam, de Zeevaartschool in Delfzijl en het Centrum voor Volwasseneneducatie in Stadskanaal krijgen compleet nieuwe onderkomens. De Zeevaartschool krijgt een nieuw gebouw op palen bij de oude sluis, met uitzicht op de haven.

De nieuwbouw van het Centrum voor Volwasseneneducatie wordt gecombineerd met de Openbare Bibiliotheek.

Reageer op dit artikel