nieuws

Railconsult levert beveiling Betuweroute

bouwbreed

utrecht ­ Railconsult levert het nieuwe beveiligingssysteem van de Betuweroute. Met de order is een bedrag van 75 miljoen euro gemoeid. Het Utrechtse ingenieursbureau werkt voor deze gelegenheid samen met het Franse industriële concern Alstom. Het duo gaat binnen een consortium het ERMTS­systeem aanleggen langs de goederenlijn die van west naar oost door Nederland loopt. […]

utrecht ­ Railconsult levert het nieuwe beveiligingssysteem van de Betuweroute. Met de order is een bedrag van 75 miljoen euro gemoeid. Het Utrechtse ingenieursbureau werkt voor deze gelegenheid samen met het Franse industriële concern Alstom. Het duo gaat binnen een consortium het ERMTS­systeem aanleggen langs de goederenlijn die van west naar oost door Nederland loopt. Met de aanleg van is Nederland een van de eerste landen in Europa die de technologie op een operationele lijn toepast. Met de techniek kan informatie via een beeldscherm direct aan de machinist in de locomotief door te geven.

Reageer op dit artikel