nieuws

Propaangas oorzaak explosie Den Haag

bouwbreed Premium

den haag – De gasexplosie in de Haagse Herman Costerstraat op 28 juni is veroorzaakt door vrijkomen van propaangas bij het smelten van goud. Dat heeft het Openbaar Ministerie afgelopen vrijdag bekendgemaakt. In de kelder van het pand was een goudsmederij gevestigd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vastgesteld dat vlak voor de ontploffing goud […]

den haag – De gasexplosie in de Haagse Herman Costerstraat op 28 juni is veroorzaakt door vrijkomen van propaangas bij het smelten van goud. Dat heeft het Openbaar Ministerie afgelopen vrijdag bekendgemaakt.

In de kelder van het pand was een goudsmederij gevestigd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vastgesteld dat vlak voor de ontploffing goud werd gesmolten met een brander. Deze was aangesloten op een gasfles die was gevuld met propaangas. Bij het smelten kwam gas vrij, waardoor de boel explodeerde.

Vlak na de explosie werd gesuggereerd dat de oorzaak moest worden gezocht in de staat van de gasleidingen of illegaal aftappen van gas. Dat blijkt dus niet het geval.

Reageer op dit artikel