nieuws

Plaatsing fietsbrug over Waal uitgesteld

bouwbreed Premium

nijmegen – De fietsbrug, de Snelbinder, over de Waal bij Nijmegen komt er dit jaar niet. De betrokken partijen, waaronder de gemeente en Prorail, hebben afgelopen week besloten dat de brug pas in de eerste of de derde week van maart volgend jaar wordt geplaatst. De Snelbinder blijft voorlopig op de ponton in de rivier […]

nijmegen – De fietsbrug, de Snelbinder, over de Waal bij Nijmegen komt er dit jaar niet.

De betrokken partijen, waaronder de gemeente en Prorail, hebben afgelopen week besloten dat de brug pas in de eerste of de derde week van maart volgend jaar wordt geplaatst.

De Snelbinder blijft voorlopig op de ponton in de rivier staan. Door de lage waterstand kon de 235 meter lange brug niet, zoals voorgenomen, half september worden vastgemaakt aan de spoorbrug. Voor het invaren en vastmaken van de fietsbrug is één van de grootste drijvende bokken van Nederland nodig. Dit kan niet op de bestemming komen, omdat daarvoor de vaargeul, door de extreme droogte van deze zomer, nog steeds te ondiep is.

Door de vertraging lopen de kosten van het project opnieuw verder op. Wie het extra bedrag gaat betalen is op dit moment nog niet duidelijk. Prorail verwacht dat de opdrachtgever, de gemeente Nijmegen, de meerkosten betaalt. Maar de gemeente laat weten dat dit absoluut niet zeker is. “De extra kosten zijn nog niet bekend en we weten ook nog niet wie dit gaat betalen. We voeren hier gesprekken over”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel