nieuws

Oplosmiddel uit consumentenverf

bouwbreed

LUXEMBURG – Na de schilders, moeten ook consumenten verf zonder oplosmiddel gebruiken als ze hun meubels en muren verven. Vanaf 2007 worden de normen hiervoor aangescherpt, zo hebben de Europese bewindslieden voor milieu gisteren in Luxemburg besloten. Verf zonder vluchtige organische stoffen is beter voor het milieu en de gezondheid. Voor de meubels en muren […]

LUXEMBURG – Na de schilders, moeten ook consumenten verf zonder oplosmiddel gebruiken als ze hun meubels en muren verven. Vanaf 2007 worden de normen hiervoor aangescherpt, zo hebben de Europese bewindslieden voor milieu gisteren in Luxemburg besloten.

Verf zonder vluchtige organische stoffen is beter voor het milieu en de gezondheid. Voor de meubels en muren maakt het geen verschil: de ene verfsoort heeft eenzelfde kwaliteit als de andere, stellen de ministers. De verf zonder oplosmiddel is al enkele jaren verplicht voor professionele schilders. Die klaagden aanvankelijk dat de verf niet goed bleef zitten, maar door verbeteringen in de producten is die klacht verholpen.

Reageer op dit artikel