nieuws

Ontwerp markante brug in Bedum gepresenteerd

bouwbreed Premium

bedum ­ Royal Haskoning Architecten in Amsterdam heeft deze week voor een enthousiaste raadscommissie van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) het ontwerp gepresenteerd van een bijzondere brug, die over het Boterdiep in Bedum wordt gebouwd. De gemeente Bedum wil dat de ietwat ongebruikelijke asymmetrische brug de overgang tussen het Groningse landschap en de entree […]

bedum ­ Royal Haskoning Architecten in Amsterdam heeft deze week voor een enthousiaste raadscommissie van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) het ontwerp gepresenteerd van een bijzondere brug, die over het Boterdiep in Bedum wordt gebouwd.

De gemeente Bedum wil dat de ietwat ongebruikelijke asymmetrische brug de overgang tussen het Groningse landschap en de entree van het dorp Bedum markeert. Het betreft een ontwerp van architecten Joris Smits en Jorge Nogueira de Moura.

Als de geheel witte brug ­ een eigentijdse variant op de nabij gelegen Ellerhuizen brug ­ openstaat, lijkt het net of twee armen naar de passant wuiven.

Bij een dichte brug staan de armen horizontaal. De nieuwe brug moet in de toekomst de plotselinge overgang van het buitengebied met een toekomstig groot bedrijventerrein in Bedum gaan accentueren.

Met de nieuwbouw van de brug over het Boterdiep en de benodigde aanpassingen aan de wegen is een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel