nieuws

Ondanks stijgend water nog geen fietsbrug over Waal

bouwbreed

De brug staat klaar op een ponton in de rivier om te worden ingevaren. Daarvoor zijn bijzondere bokken nodig, die te veel diepgang hebben voor de ondiepe vaargeul. Ook moet de scheepvaart worden stilgelegd. Rijkswaterstaat denkt niet dat daarvoor dit jaar nog gelegenheid zal zijn. Omdat de operatie niet bij hoogwater kan worden uitgevoerd, zal […]

De brug staat klaar op een ponton in de rivier om te worden ingevaren. Daarvoor zijn bijzondere bokken nodig, die te veel diepgang hebben voor de ondiepe vaargeul. Ook moet de scheepvaart worden stilgelegd. Rijkswaterstaat denkt niet dat daarvoor dit jaar nog gelegenheid zal zijn. Omdat de operatie niet bij hoogwater kan worden uitgevoerd, zal de brug mogelijk pas in maart aan de bestaande spoorbrug kunnen worden vastgemaakt.

Het waterpeil in de IJssel is de afgelopen dagen door regenval zodanig gestegen dat het ingestelde eenrichtingsverkeer voor schepen op die rivier is opgeheven. Het advies om de bevrachting van binnenvaartschepen te verminderen blijft voorlopig nog wel van kracht. Ook moet de binnenvaart er rekening mee houden dat een aantal havens langs Rijn en Waal nog enige tijd te ondiep blijft om aan te leggen. De waterstand in de grote rivieren is nog steeds ruim anderhalve meter lager dan gewoonlijk.

De Rijn bij Lobith bereiktte gistermorgen een stand van 7,37 meter boven NAP. Voor de komende dagen voorziet het Infocentrum een stijging tot 7.65 meter.

Reageer op dit artikel