nieuws

Nuon levert stroom voor Betuweroute

bouwbreed Premium

amsterdam ­ Tussen Papendrecht en de Duitse grens gaan energiebedrijf Nuon en het Britse Balfour Beatty Rail de Betuweroute van stroom voorzien. Het consortium legt stroomkabels en verdeelstations aan tussen het Nederlandse hoogspanningsnet en de bovenleiding van de Betuweroute. Met de werkzaamheden is een bedrag van 30 miljoen euro gemoeid. Daarvan gaat 70 procent naar […]

amsterdam ­ Tussen Papendrecht en de Duitse grens gaan energiebedrijf Nuon en het Britse Balfour Beatty Rail de Betuweroute van stroom voorzien. Het consortium legt stroomkabels en verdeelstations aan tussen het Nederlandse hoogspanningsnet en de bovenleiding van de Betuweroute.

Met de werkzaamheden is een bedrag van 30 miljoen euro gemoeid. Daarvan gaat 70 procent naar Nuon. Dat heeft de Nederlandse onderneming vrijdag bekendgemaakt.

Het traject tussen Papendrecht en de Duitse grens is 96 kilometer lang. Het project levert Nuon werk voor twintig mensen op tot eind 2005.

Reageer op dit artikel