nieuws

Novoferm in Japanse handen

bouwbreed

düsseldorf ­ Thyssen Krupp verkoopt zijn fabrikant van stalen deuren Novoferm aan Sanwa Shutter. Met de aanwinst verkrijgt het Japanse concern vaste voet op de Europese markt. Novoferm heeft in Nederland vestigingen te Almelo, Roermond en Waardenburg.

Het afstoten van Novoferm past in de strategie van Thyssen Krupp om zich te concentreren op nieuwe taken. Sinds de fusie van de staalgiganten Thyssen en Krupp heeft het concern voor 2,6 miljard euro aan omzet van de hand gedaan. In dezelfde periode werd voor 4 miljard euro aangekocht. Door verdere desinvesteringen ter waarde van 7 miljard euro, zal Thyssen Krupp afslanken tot een bedrijf van ruim 40 miljard euro.

Gezien de actiebereidheid bij het metaalbedrijf koos vakbond IG Metall gisteren een locatie in Duisburg uit voor prikacties ter wille van betere cao­lonen.

Het verkochte bedrijf Novoferm realiseerde vorig jaar met 2200 medewerkers een omzet van 330 miljoen euro.

Behalve vijftien productielocaties in Europa beschikt de onderneming ook over een vestiging in Korea.

Het werkterrein van Sanwa Shutter bestreek tot dusverre zowel Azië als de Verenigde Staten. Met 6000 medewerkers verwierf het concern vorig jaar een omzet van 2 miljard Amerikaanse dollars. Sanwa betaalt 187 miljoen euro voor Novoferm.

Reageer op dit artikel